Frågor och svar om mat

Hittade en rolig lista om mat hos Isabyl.blogg.se som jag vill fylla i!


Mat är: 
Medicin! Och ibland, väldigt gott! Och socialt. 

Fick jag äta en rätt livet ut, skulle det vara:
Kokt potatis med smör och salt. Har hört att man överlever längst på det haha 

Det här äter jag inte: Gluten. Alla andra förbud har jag gjort mig av med :) Kanske heller inte skulle vilja äta orm eller typ sniglar, men mitt mantra är "jag äter allt utom gluten" (pga sjukdom) 

Min favoritrestaurang: Hm.. svårt. Har nog ärligt talat ingen sorgligt nog. Men jag kämpar fortfarande för att kunna sitta på en restaurang avslappnad och njuta av maten?!? Det har jag inte kunnat göra på MåNgA år!!

En stark matupplevelse: 
När jag och en kompis "lagade" gurka med (färdiglagad) kyckling från kylen med grillkrydda på?! Som vi liksom satte ihop med tandpetare. Minns att vi tyckte det var EXTREMT gott och var väl ungefär 10-11 år! Även när jag smakade kombinationen mozzarellaost + basilika + solmogen tomat + olivolja + salt! MUMS. 

Min relation till mat:
Är bättre än den varit men långt ifrån bra. För första gången i mitt "vuxna" liv äter jag av allt, jag räknar inte kalorier, och jag kämpar hårt för att jobba bort ångesten relaterad till mat och ätande- men jag är inte DÄR än om man säger så..

På morgonen äter jag:
Nästan alltid samma sak! Enligt matschema. 1 macka med smör + pålägg (ofta skinka) + 1 glas mjölk/juice, och en skål flingor med mjölk eller yoghurt. Oftast blir det granola med rabarberyoghurt för det är typ guds gåva till universum!
Egentligen ska det vara en macka till, men den tar jag till förmiddagsmelliset för annars skulle jag må illa (på riktigt alltså, i början spydde jag av att äta hela frukosten varför jag nu har delat upp den)

Min paradrätt i köket:
Hm.. var ju längesen jag lagade nån vettig mar själv, men förr gjorde jag väldigt god lax med pesto, allmänt är jag helt OK på pastarätter och pulled chicken med majs (sjukt gott). 

Det här tycker jag om dieter och matföreskrifter:
Det är SKIT!! Känner ett så stort har mot bantningskulturen som äger rum i vår värld. Ibland kikar jag efter en tidning att köpa men det finns tragiskt nog nästan inga utan rubriker som "hon åt bara bönor och gick ner 40 kg", "promenera dig i form" eller "den nya superdieten" på framsidan, och sånt skräp köper jag inte längre. Det är enormt triggande för mig och en sån sak kan lätt bidra till ett återfall i anorexin. Men den logiska och friska delen av mig VET ju att ytterst få personer behöver gå ner så mycket i vikt (vilket gör det ännu konstigare att dessa rubriker finns överallt) och jag är fullt medveten om vilket helvete alla typer av matrestriktioner leder till för mig. Jag är som en nykter alkoholist på Systembolaget när det kommer till hyllan med fettfria/ osötade/bantningsprodukter eller "info" om bästa bantningsmetoden. Så ja- jag tycker dieter är SKIT. Jag avskyr att behöva äta glutenfritt ärligt talat, men vet ju att mina tarmar var nästintill helt förstörda innan jag fick diagnosen celiaki- att äta gluten trots sjukdomen är inget alternativ för mig! 

Detta var kul, haha. Ett ganska normalt inlägg mitt i allt snack om psykisk ohälsa! 

Nu är det dags för en powernap!

Kommentarer:

1 ISA:

åh kul att du också gjorde listan! Stort agree på att potatis är bästa livsmedlet. Men hallå, varför bli alla mätta på så himla lite? haha du får töja ut din magsäck för tusan! Mackor är BÄST, kan äta hur många som helst. typ ;)

Svar: Haha jag sörjer lite att jag blir illamående och mätt på så lite mat!!! Men min mage har alltid varit så strulig men nu äter jag iaf rejäla vuxenportioner vid både lunch & middag!! Haha. Är ju ändå 25... Så jag jobbar hårt på att töja magsäcken!! Mackor är sååå himla gott!
Falling into self love

Kommentera här: