Sjuk

Jag mår inte så bra just nu. 
Har känt mig sjuk hela veckan med låg feber, halsont, huvudvärk och smärta i öronen. 
Jag har behövt vila betydligt mycket mer och har inte orkat med jobbet som vanligt (fastän jag gått dit alla pass). 
Jag vet inte hur man gör om man blir sjuk när man är deltidssjukskriven? 
Denna vecka har det ändå funkat och jag har helg nu, men jag är helt slut. Jag märker hur mycket mer känslig jag är för minsta lilla svacka. Nåt litet, som hängighet, kan snabbt och enkelt bryta ner hela mitt försvar och jag orkar inte alls med ångesten som jag brukar. 

Jag känner mig ändå stolt och nöjd med att jag har klarat av denna vecka. Vet inte vad som är rätt eller fel i just det här läget men är glad varje dag jag orkar med jobbet. Samtidigt måste jag ju lära mig att vara rädd om mig själv (något som jag inte prioriterat tidigare) men nu när jag bara har ca 2 h jobb per dag känns det ändå bra att kunna bita ihop och gå dit sålänge jag inte riskerar smitta nån. 

Jag gör framsteg hela tiden tycker jag. 
Trots infektionen har jag denna veckan klarat av mer än tidigare. Det gör mig också trött, och jag MÅSTE bli bättre på att acceptera det. Jag har svårt för det. För att vila. För att tillåta mig det. Vill orka mer än jag gör. Vill må bättre än jag gör. Så ibland klarar jag överanstränga mig- men det resulterar alltid i en krasch framåt eftermiddagen. 
Därför har jag bestämt att jag aldrig ska träffa nån (oftast familjen) direkt efter jobbet för förmiddagsmelliset utan ta det själv hemma så jag kan vila hjärnan en stund innan jag är bland dem. 
Min familj är ett enormt stöd, men min hjärna blir så urladdad av att umgås med människor/höra ljud/inte ha tystnad och lugn omkring mig. 
Det känns tråkigt eftersom det blir mer tid ensam, nåt som triggar både ätstörningen, depressionen och självkänslan, men jag försöker tänka att det är en kort tid. En tid när min hjärna behöver mer lugn och ro så att mitt liv ska bli så normalt som möjligt efter denna sjukskrivning. 

Åh vad jag längtar efter det nu, men ändå inte. Som det är nu skulle det ju inte funka med att jobba mer och göra mer saker. 
Därför skrämmer tanken mig lite, samtidigt som jag vet att jag kommer orka med det när det väl är dags. 

Nu ska jag gå till familjen för att äta lunch och sno massa kramar. Behöver det idag. 
Glad helg på er ❤️

Kommentera här: