Hopp & sånt

Jag känner mig fin. Både idag och igår har jag haft såna där bättre dagar (utseendemässigt) då jag inte gått med en konstant klump i magen och haft en ständigt pågående monolog i huvudet om hur ful, tjock och värdelös jag är. 

Vet nu hur fantastiskt det känns?
Jag börjar bli mindre anorexi, och mer mig. 
Jag är fortfarande känslig, spänd, stressad, orkeslös, ångestfylld, men jag har fler bättre stunder än tidigare. 
Jag ger mig själv utrymmet jag behöver för att bygga upp mig själv. Jag ger mig själv vilan och omtanken som jag behöver. 
Jag pratar när jag behöver, istället för att stänga in känslorna. 
Som idag, när mamma sa att hon skulle dammsuga så kände jag genast en ångest- och skuldklump i magen för att jag inte hade kraften och orken just där och då att göra det åt henne. Jag blev genast ledsen och tänkte att jag kanske borde pressa mig själv för att sedan braka ihop hela dagen pga att jag inte lyssnat på min kropp. 
Vet ni vad jag gjorde istället?
Jag sa "mamma, vet du, jag skulle hemskt gärna dammsuga åt dig idag. Men jag har verkligen inte orken". Vi pratade om det, det var ju inte hon som ville att jag skulle göra det, utan jag som ville göra nåt fint för henne. Istället för att gå runt och fortsätta må dåligt och tänka negativt om mig själv pppnsde jag upp. Mamma motiverade mig att vila en stund och samla krafterna. 

Det går agera annorlunda. 
Små val gör stor skillnad, i längden. 
Så här ligger jag, inväntar effekten av ångestmedicinen jag precis tog, med en värmekudde på magen, och ska vila. 
Jag har ett doftljus tänt (luktar pion, ljuvligt), öppet fönster så allt jag hör är fågelkvitter och havet, och emellanåt vinden som drar genom träden. Jag ligger i min mjuka säng och bara laddar om. 

Jag är stolt över mig själv. 
Så himlans stolt. 
Man kan må bra igen. 

Kommentarer:

1 ISA:

ÅH! Blev så glad av detta finis, för jag vet hur härlig den känslan är när man får de där stunderna av stolthet och glädje. Det är dem man ska minnas för att fortsätta framåt! heja dig <3

Svar: Men tack! <3 Visst är det skönt?!? Kram!!
Falling into self love

Kommentera här: