Ny garderob

När livet i allmänhet suger och det är extra jobbigt med viktuppgången brukar jag tänka på vilka nya kläder jag ska köpa när jag nått en stabil, hälsosam vikt. Ett bra tips till andra som behöver gå upp i vikt!

När jag kommer hem ska jag rensa ut alla gamla plagg (oavsett storlek) förutom kanske några få speciella plagg och börja om från början. Dels för att mina normalviktsplagg inte precis är nyligen köpta (=omoderna) och dels för min egen skull- för att markera att det är en ny era som tar fart. 

Plagg som jag tycker/tänker är extra viktiga att lägga ner det där lilla extra på är:
- riktigt snygga jeans som sitter bra/som jag trivs i 
Mina lår är inte precis favoritdelen av min kropp och det blir ju inte lättare att må bra i kroppen när man vet att den blir större. Sköna, fina jeans är VIKTIGT för att man ska må bra. 
- "bas"koftor, jag vill unna mig en riktigt snygg kofta/jacka/tröja av nåt slag som liksom gör alla plagg lite extra snygga. Nåt som man kan matcha till det mesta som ändå liksom lyfter och gör att man ser sådär *piffad* ut. 
- toppar. Kanske ett par stycken som är *det där lilla extra*, som man alltid kan matcha ihop med de snygga jeansen, den där perfekta koftan och tjofff så ser man ut som att man verkligen tänkt igenom vad man har på sig?! 
- höst/vinterjacka. Förra vintern köpte jag en riktigt fin (läs: dyr) vinterjacka på Esprit (en storlek för stor för att jag redan då egentligen skulle gå upp massor i vikt) med tanken att "denna kommer jag ju ha i flera år". Jag vill nog sälja/skänka vidare den, mest för alla jobbiga minnen som ägt rum inuti den. Iskylan ända in i benmärgen, till exempel. I år vill jag köpa en liknande jacka, mer som en kappa, stilig, stilren, nätt, varm och snygg. Som jag ska kunna ha på mig i flera år, den här gången, UTAN massa hemska minnen av anorexin. 
- vinterskor. Stövlar eller boots. Brukar inte unna mig så slitstarka skor så det slutar oftast med att jag får slänga dem halvvägs in i säsongen, men jag vill unna mig ett par riktigt bra vinterskor denna säsongen. Det kan ju lyfta vilken outfit som helst! 

Kändes som det behövdes ett litet ytligt break i denna numer väldigt dystra blogg. Jag hoppas att jag kan skriva mer om framsteg snart, om en vändning. Det är ju egentligen väldigt positivt att jag fortfarande håller ut?!? Imorgon är det 5 hela veckor sedan jag började äta. Så det går väl mer åt rätt håll än vad jag själv känner. Min syster sa igår "inser du hur långt du kommit? För bara några veckor sedan ville du inte ens sitta med oss vid matbordet", och det är ju sant. Då åt jag risifrutti till lunch långt ut i trädgården dels för att jag då visste exakt hur många kalorier jag tvingades äta (var en mästare på att förhandla redan då, tyvärr) och dels för att jag skämdes så för att jag inte klarade äta, äta samma mat som de andra, för att jag åt?!? Anorexi är sannerligen en udda sjukdom. Men också brutalt hemsk. 

Jag tar mig igenom dagarna och det är väl allt som betyder nåt. Jag gör nog mer framsteg än jag själv kan se, men den bloggen är så viktig för mig, jag behöver verkligen få skriva om allt som händer och sedan minnas hur allt var. 
Det är ett helvete som tar slut. 
Godnatt <3

Kommentarer:

1 Christine's Stories :

Jag ska göra samma med min garderob. Ofta står jag där och byter kläder femtioelva gånger för att ingenting sitter bra. Du verkar ha en bra syster. Det märks att hon är stolt över dig för dina framsteg :)

Svar: Jag har en fantastiskt syster <3 Visst är det lite kul att drömma ihop en helt nu garderob? Kram
Falling into self love

Kommentera här: