Otrygg, läskigt, rädd

Men hoppfull. 

Jag ska ta bort instagramkontot jag använt det senaste året. Det har hjälpt mig massor, det har gjort att jag träffat på några av de finaste människorna, men det är inte längre en hälsosam miljö för mig att vistas i. 
Det senaste har det känts lite som att gå in på Systembolaget när man är nykter alkoholist? Helt uppenbart kan det skapa vissa problem men framförallt onödig ångest. Så nu är jag i fasen att spara ner alla bilder och captions, säga hejdå till de jag haft mest kontakt med och byta emailadress med de som stått mig allra närmast. 
Det är tungt. Det är läskigt. Jag ville så länge tro att den där bubblan i instagramvärlden där precis alla man pratade med förstod vad man menade, var nåt bra för mig. Det var den också, ett tag. 
Ett tag behövde jag stödet från andra som stod på precis lika vacklande ben, som känt det jag känt, som gick igenom samma sak. 
Men jag har lärt mig nu att "recovery communityn" på instagram snarare vidmakthåller sjukdomen eller ett behov av att vara fortsatt sjuk. Eller så var det för mig, i alla fall. Bara kolla hashtagen "recoverywin" och hitta bilder på "low calorie" alternativ, pint parties med glass gjord på kemikalier, och massa massa bilder på undernärda kroppar, sallader utan egentligt innehåll- massor av tips på hur man kan bli ännu sjukare. 
Jag vill bli friskare. 
Jag vill bli frisk. 
Jag vill förbli frisk.

Så jag väljer att lämna även om det är jobbigt just nu. Jag försöker behålla kontakten med de som stöttat mig, som jag stöttat, mest av alla. Jag tror det är viktigt för mig att ha någon att skriva med som förstår precis hur det är, utan att för den sakens skull trigga varandra. 
Jag är rädd. Jag känner mig osäker. 
Men jag vet ju att instagram finns kvar om jag känner att jag gjort nåt alldeles dumt. Men jag tror faktiskt inte jag gör det. 

Så på stapplande ben går jag in i nästa fas av vägen till ett friskt liv: 
Nu ska jag lära mig stå mer på egna ben, variera mitt ätande mer, ta mer ansvar. 
Idag köpte jag en helt annan typ av yoghurt än jag brukar äta. Har varit väldigt ensidig i min kost och fastnat vid "trygga" alternativ. Men så vill jag inte ha det i framtiden och därför måste jag jobba på nu. 
Honungsyoghurt, andra mackor, ett liv utan instagram och fler egna initiativ. Steg 2 börjar bra. 

Kommentera här: